Ezine.bg»Рецепти»Салати»Грузинска салата от печено агнешко

Грузинска салата от печено агнешко

Нина НордНина Норд
Джедай
5520
Грузинска салата от печено агнешко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • патладжани - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 бр.
  • мента - 10 стръка
  • босилек - 10 стръка
  • олио - 2 с.л.
  • лимони - 2 бр.
  • ким - ½ с.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се начуква, добавя се кимът, солта и черният пипер. Месото се нарязва на не много едри парчета, овалват се в сместа и се оставят за 10 минути.

Патладжаните се режат на кубчета и заедно с месото се слагат в намазана с мазнина тава.

Разбъркват се и се пекат на 220 градуса. Охлаждат се. Лукът се реже на ситно, босилекът и ментата се режат на едро.

Към месото с патладжани се добавят лукът, ментата и босилекът, сокът от двата лимона, олиото и всичко се разбърква. Украсява се с резенчета домат.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: