Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Апетитки»Грузинска пикантна Аджика

Грузинска пикантна Аджика

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Грузинска пикантна Аджика
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Ако обичате лютеница, значи и тази пикантна Аджика ще ви хареса"

Необходими продукти

  • люти чушки - 100 г
  • чушки - 500 г червени
  • моркови - 500 г
  • ябълки - 500 г зелени
  • домати - 2.5 кг
  • олио - 250 мл
  • оцет - 200 мл
  • сол - 50 г
  • захар - 100 г
  • чесън - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво измийте и почистете зеленчуците. Обелете домата, може да го направите лесно, като го потопите за секунди в гореща вода.

Почистете и нарежете двата вида чушки. Може да пропуснете лютите, ако не искате апетитката да е пикантна.

Смелете морковите в блендер, нарежете ябълките, предварително обелени.

С помощта на месомелачка смелете доматите, чесъна, ябълките и чушките. Сложете ги в дълбока тенджера на котлона, добавете оцета, солта и олиото.

Варете, докато се сгъсти. Сипете захарта преди да свалите от котлона, оставете за още 10 минути.

Сипете грузинската пикантна Аджика с буркани и стерилизирайте за 20 минути. Вкусът ѝ наподобява лютеница.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: