Рогчета за специален повод

ЗорицаЗорицаНовак1781
02/03/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо928
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • бутертесто - 1 пакет
  • жълтъци - 1 бр. суров
  • олио - 1 с.л.
  • слънчогледови семки - 2 с.л. белени, сурови
  • за плънката
  • бейби спанак - 80 г
  • тарама хайвер - 60 г
  • черен хайвер - 30 г
  • кралски скариди - 300 г опашки, предварително сварени и обелени
  • копър - свеж
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако нямате метални фунийки, може да си направите от листове алуминиево фолио - ще са ни нужни 20 бр. фунийки. Намазват се със съвсем малко олио, тавичката, в която ще се пекат, се покрива с хартия за печене или с лист алуминиево фолио и се намазва листа отново с малко олио.

Бутертестото се нарязва на тънки ленти по дължина и се навива върху фунийките от фолио, за да се получат рогчетата. Нареждат се в тавичката, намазват се с четка със сместа от разбития жълтък и супена лъжица олио и се поръсват със суровите белени слънчогледови семки.

Рогчетата се пекат в предварително загрята фурна на средна решетка и включен вентилатор на 180 - 200 градуса за около 10 минути или до получаване на приятен златист загар.

Изчаква се да изстинат рогчетата, за да се отстранят фунийките фолио, и са готови за пълнене.

Във всяко рогче се слагат по няколко свежи листа бейби спанак, добавя се по 1 с.л. тарама хайвер, 1 к.л. черен хайвер и накрая по една опашка от кралска скарида и стрък свеж копър.

Рогчетата се гарнират с нарязания на кръгчета лимон и се поднасят с подходящо за случая питие (бяло вино, шампанско, водка, узо).

Добър апетит и наздраве!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар