Печено свинско месо с лук в йенска тенджера

01/03/2019
"Вадим голямата чиния и си сипваме голяма порция Печено свинско месо с лук, защото е ужасно вкусно "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо140 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 301
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг без кости, бут
  • моркови - 4 бр.
  • домати - 4 бр. или 3 с.л. кетчуп
  • лук - 5 глави, кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • масло - 2/3 пакетче краве
  • вино - 1. 5 чаша бяло
  • бахар - 3 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В йенска тенджера сложете нарязаното месо, посолете, добавете счукания чесън, ситно нарязаните моркови, начуканите зърна бахар, дафиновите листа и черния и червен пипер.

Едро нарязания лук сипете отгоре, залейте с разтопеното масло и виното и долейте вода до нивото на продуктите.

Печете 2 часа в предварително загрята на 130 градуса фурна, като 15 мин. преди края на печенето прибавете настърганите домати.

Поднесете печеното свинско с варен ориз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар