Начин на приготвяне
Активирайте мая, като я втриете с вилица със захарта и 1 ч.л. брашно и малко мляко. Изчакайте да се активира.
Пресейте брашното, чукнете яйцето, добавете маргарина, затопленото мляко и солта. Добавете маята и омесете меко нелепнещо тесто.
Оставете да удвои обема си.
Разточете на дълга кора с дебелина на пръста ви и нарежете с помощта на чаша кръгове, които наредете около стените на тавата за питка - като всяка следваща покрива 2/3 от предходния кръг. Намажете всяко с разтопеното масло.
Отново оставете да удвои обема си.
Ако ви е останало разтопено масло, го сипете върху погачата, а ако не - разбийте един жълтък с малко прясно мляко и намажете.
Изпечете на 180 градуса питката за около 20 минути.