Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Сръбска джигерица

Сръбска джигерица

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Сръбска джигерица
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Опитвали ли сте сръбска джигерица? - Май ви е време"

Необходими продукти

  • свински дроб - 1 кг
  • суха панировка
  • брашно
  • продукти за яхнията
  • тиквички - 1 брой
  • домати - 1 малък буркан (400 г белени)
  • чушки - 2 червени и 2 зелени
  • червен пипер
  • лук - 2 глави
  • олио
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на тънко дроба и го залейте с вода с оцет. Измийте и го посолете, отцедете го добре.

Смесете с брашно сухата панировка и брашното. Оваляйте всяко парче свински дроб и изпържете на умерено загрят котлон до готовност.

Задушете нарязаните лук, тиквичка и чушки. Добавете доамтите от буркан и пържете манджичката до готовност. Овкусете с магданоз, пипер и сол.

Поднесете дроба с пърженицата.

Сръбската джигерица е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: