Погача по сръбска рецепта

25/02/2019
Йозлям Кадирова
отЙозлям КадироваКопирайтър21632602
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо345
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте мая, като я втриете с вилица със захарта и 1 ч.л. брашно и малко мляко. Изчакайте да се активира.

Пресейте брашното, чукнете яйцето, добавете маргарина, затопленото мляко и солта. Добавете маята и омесете меко нелепнещо тесто.

Оставете да удвои обема си.

Разточете на дълга кора с дебелина на пръста ви и нарежете с помощта на чаша кръгове, които наредете около стените на тавата - като всяка следваща покрива 2/3 от предходния кръг. Намажете всяко с разтопеното масло.

Отново оставете да удвои обема си.

Ако ви е останало разтопено масло, го сипете върху погачата, а ако не - разбийте един жълтък с малко прясно мляко и намажете.

Изпечете на 180 градуса питката за около 20 минути.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар