Печена скумрия по габровски

25/02/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо92
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 6 скумрии
  • домати - 6 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • магданоз - 1 връзка
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - 8 - 10 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, осолете ги отвън и отвътре и ги оставете да си починат малко, за да поемат солта.

В тавичка, в която сте сипали половината олио, разстелете нарязания на филийки лук и го посолете.

Наредете отгоре обелените и нарязани на кръгчета домати и пак посолете.

Върху тях сложете скумрията, поръсете с оцета и полейте с останалото олио.

Завийте тавичката с алуминиево фолио и печете ястието в умерена фурна около 45 мин.

Разпределете печената риба в чинии, полейте ги със соса от печенето и ги поръсете със ситно нарязания магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар