Печена скумрия по габровски

25/02/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 6 скумрии
  • домати - 6 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • магданоз - 1 връзка
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - 8 - 10 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, осолете ги отвън и отвътре и ги оставете да си починат малко, за да поемат солта.

В тавичка, в която сте сипали половината олио, разстелете нарязания на филийки лук и го посолете.

Наредете отгоре обелените и нарязани на кръгчета домати и пак посолете.

Върху тях сложете скумрията, поръсете с оцета и полейте с останалото олио.

Завийте тавичката с алуминиево фолио и печете ястието в умерена фурна около 45 мин.

Разпределете печената риба в чинии, полейте ги със соса от печенето и ги поръсете със ситно нарязания магданоз.

Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
21.00 лв.
Виж ››

Ето на това му се казва удобство - дълбок, висококачествен тиган с две дръжки - практичен и необходим във всеки дом

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар