Риба в кисел сос по китайски

05/03/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо66
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 1 средно голяма, шаран, костур, каракуда
  • брашно - 1 к.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • За соса
  • брашно - 1 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • вода - 100 мл
  • вей дзин - на вкус или чесън
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете рибата, направете на гърба ѝ от двете страни напречни разрези през около 3 см с остър нож, осолете я и я оставете да престои 10-ина мин.

Оваляйте я в брашното и я пържете 2 мин. в силно сгорещеното олио (най-добре е да ползвате газов котлон), след това силно намалете температурата и пържете още 2 мин. и после отново на силен огън – 1 мин.

Така отвън се образува твърда коричка, а отвътре рибата остава крехка и сочна.

Във водата разтворете брашното, прибавете соев и доматен сок, мъничко сол, оцет и вей дзин и след като се сгъсти, добавете малко олио от това, в което сте пържили рибата.

Нарежете готовата пържена риба на порции, разпределете я в чинии, полейте я със соса и я поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар