Начин на приготвяне
Изчистете рибата, направете на гърба ѝ от двете страни напречни разрези през около 3 см с остър нож, осолете я и я оставете да престои 10-ина мин.
Оваляйте я в брашното и я пържете 2 мин. в силно сгорещеното олио (най-добре е да ползвате газов котлон), след това силно намалете температурата и пържете още 2 мин. и после отново на силен огън – 1 мин.
Така отвън се образува твърда коричка, а отвътре рибата остава крехка и сочна.
Във водата разтворете брашното, прибавете соев и доматен сок, мъничко сол, оцет и вей дзин и след като се сгъсти, добавете малко олио от това, в което сте пържили рибата.
Нарежете готовата пържена риба на порции, разпределете я в чинии, полейте я със соса и я поднесете.