Манджа от кисело зеле с кайма

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
18/02/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо268
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кисело зеле се нарязва на ленти в тавичка, като се почиства от кочана и дебелите жили. Нарязва се на ситно глава лук и се запържва в олио.

Сипва се ориз и се задушава за кратко до прозрачност. Добавя се кайма, да стане на трохи и прибавяме червен пипер, кимион, черен пипер, малко сол и накрая нарязаното кисело зеле.

Разбърква се, сипваме вода малко под продуктите и оставяме на умерен огън да се готви, като се разбърква периодично.

Ако има нужда, се долива още вода, докато ориз и зелето се сварят. Поднасяме поръсено с щипка черен пипер и люта чушка по желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар