Курабийките на баба

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5185
Курабийките на баба
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
17/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
16
"По-вкусни от бабините курабийки няма"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват с миксер яйцата със захарта. Добавя се кисело мляко с разбита в него сода да шупне.

Прибавя се олио, ванилия и корички от лимон или мандарина. Разбърква се на гъста каша, после се замесва на средно меко тесто за курабии.

Късат се парчета от тесто и оформяме топки, които се нареждат в тава. С четка се намазват с разбит жълтък и поръсваме с малко захар. Печем курабиите в загрята фурна на 180 градуса до златисто и хрупкава коричка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: