Печено пиле Каджун

ЦаниЦаниНовак
28/03/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 756
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса. Оваляйте пилето в брашното, смесено със солта и черния пипер. Остатъка от брашното запазете. Загрейте олиото в тиган и запържете цялото пиле до кафяво отвсякъде. Извадете го и го оставете настрани.

Запържете лука, тиквичките и наденичката за около 3 минути в същия тиган. Добавете чесъна и джинджифила и пържете още 5 минути. Прибавете 1 с.л. от запазеното брашно, колкото да попие олиото и тогава прибавете доматите. Кипнете, бъркайки непрекъснато.

Сложете сместа в дълбока тава. Отгоре положете пилето и покрийте с фолио. Сложете във фурната и печете около 1.30 минути. Поднесете пилето върху доматената със смес заедно с ориз.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар