Желирано пиле

Желирано пиле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр
  • целина - ½ глава
  • магданоз - 1 - 2 корена
  • оцет - 1 с.л.
  • желатин - 50 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се сварява в подсолена вода заедно с морковите, корените от магданоз, целината и лука, едро нарязани.

Щом заври, се отпенва непрекъснато и се прибавя оцетът, за да се получи бистър бульон.

Свареното месо се изважда, а бульонът се прецежда и се смесва с предварително накиснатия в студена вода желатин и разтворен на водна баня. Разбърква се и се вари още 1 час. След това се прецежда и се овкусява.

Обезкостеното пиле се реди във форма или във подходящ съд. Редуват се ред месо, бульон, охлажда се, за да се желира, после пак месо и бульон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: