ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба с хрупкава панировка

Пържена риба с хрупкава панировка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9243k7k3k6
Пържена риба с хрупкава панировка
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
03/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Пържена риба с панировка - поднесете със салата по избор"

Необходими Продукти

  • риба - 800 г
  • сол - щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 1 ч.ч
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата си почистваме и нарязваме на парчета.

В съд си счупваме яйцето и разбиваме.

Подготвената риба потапяме в брашното, след това в разбитото яйце и накрая в галетата.

Поставяме тиган на котлона заедно с олиото и пържим рибата от двете страни.

Получава се хубава хрупкава коричка.

Поднасяме пържената риба, докато е още топла.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: