Пържен хек с царевично брашно

31/01/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815822096
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо865
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • хек - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • царевично брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме яйцата в купа и ги разбиваме.

Към царевичното брашно прибавяме черния пипер и разбъркваме.

Почистваме рибата от вътрешностите и нарязваме на колелца.

Всяко едно парче риба хек потапяме първо в яйцето и след това в царевичното брашно.

В тиган с олио поставяме парчетата риба и пържим от двете страни.

Поднесете пържения хек с лимон.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар