ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свинско бон филе с гъби на фурна

Свинско бон филе с гъби на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Свинско бон филе с гъби на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
01/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Лесно е да приготвите сочно бон филе на фурна, трудното идва после, когато трябва да НЕ го изядете цялото, а да оставите и за другите да го опитат"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 - 700 г бонфиле
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • лимони - 1/2 бр. сок
  • кашкавал - 100 - 150 г
  • черен пипер - на вкус
  • соев сос - 1 с.л.
  • розмарин - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме приготвеното свинско бонфиле на немного тънки филийки. В съд поставяме соев сос, лимонов сок, черен пипер, розмарин и 2 скилидки ситно нарязан чесън.

Към тази марината за пържоли прибавяме и месото, като оставяме за около 30 минути. Лука и гъбите нарязваме на шайби, а още три скилидки чесън на по-едро.

След като свинското се е мариновало, го поставяме в тиган. Запечатваме месото за около една, две минути от двете страни.

В тавичка подреждаме месото, върху тях поставяме чесъна, лука, гъбите поръсваме с малко олио и поставяме във фурната.

Когато месото е почти готово, вадим поръсваме с настъргания кашкавал и отново поставяме във фурната до запичането му.

Печено свинско - невероятна вкусотия!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: