Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Ориз на фурна»Пуешко с ориз и гъби на фурна

Пуешко с ориз и гъби на фурна

Пуешко с ориз и гъби на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Желаем ви добър апетит с пуешкото с ориз и гъби"

Необходими продукти

  • пуешко месо - 700 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 250 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъбен бульон - 1 бр.
  • сол
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • магданоз - 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото месо се измива и поставя да се вари в тенджера с подсолена вода. Месото се вари до полуготовност, като през това време се отстранява образувалата се пяна.

Лукът и морковът се почистват, нарязват на дребно и задушават в дълбок тиган. След като омекнат, се прибавят почистените и нарязани на филийки гъби, а малко след това и измитият ориз. В тигана се налива една чаена чаша от бульона в който се е варило месото.

Оризът се овкусява със сол, черен пипер и след като набъбне се прехвърля в тава. Прибавят се натрошен един гъбен бульон, нарязва се на ситно магданоз и се наливат още две чаши от бульона.

В тавата се нарежда полусвареното месо, след което тя се покрива с алуминиево фолио. Ястието се слага във фурната и се пече на 200 градуса.

Ориз на фурна - класика в жанра!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: