Пуешко с ориз и гъби на фурна

АнабелАнабелКопирайтър342344
01/02/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 067
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото месо се измива и поставя да се вари в тенджера с подсолена вода. Месото се вари до полуготовност, като през това време се отстранява образувалата се пяна.

Лукът и морковът се почистват, нарязват на дребно и задушават в дълбок тиган. След като омекнат, се прибавят почистените и нарязани на филийки гъби, а малко след това и измитият ориз. В тигана се налива една чаена чаша от бульона в който се е варило месото.

Оризът се овкусява със сол, черен пипер и след като набъбне се прехвърля в тава. Прибавят се натрошен един гъбен бульон, нарязва се на ситно магданоз и се наливат още две чаши от бульона.

В тавата се нарежда полусвареното месо, след което тя се покрива с алуминиево фолио. Ястието се слага във фурната и се пече на 200 градуса.

Ориз на фурна - класика в жанра!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар