Доматена плакия с пащърнак

21/03/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо187
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пащърнакът се обелва и си сварява до полуготовност в малко подсолена вода и една супена лъжица растително масло.

Нарязва се на кръгчета и се разделя на две части.

На дъното на малък съд, намазан с мазнина, се нарежда едната половина от пащърнака, покрива се с половината кромид лук, нарязан на филии, а над него се нареждат половината от доматите, нарязани също на филии.

В същия ред се слагат останалите продукти, като се прибавят зърната черен пипер и парченца от лимона, почистен от кората и семките.

Ястието се посолява, наръсва се с останалото растително масло и с нарязан магданоз и се залива със заливка от брашното, размито в 1 чаена чаша студена вода.

Добавят се отварата от варенето на пащърнака и дафинов лист.

Плакията се пече в умерена фурна около 1 час, докато остане на мазнината. По желание може да се поръси с настърган кашкавал. Поднася се студена със салата по избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар