Супер вкусна шоколадова торта

26/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 620
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер се разбиват яйца със захар. Добавя се олио, прясно мляко, какао и накрая брашното с бакпулвера и кора от мандарина.

Сипва се кексовата смес в тава 24 см върху хартия за печене и печем блата за 30 минути.

Изважда се върху решетка да се охлади и срязваме на две части. В топло прясно мляко се сипва захарта, какаото и олио.

Разбърква се докато се разтопи захарта и с лъжица се сиропират двете части. Разбива се сметана с миксер до меки връхчета .

Отделно се загрява масло и прясно мляко, добавя се течен шоколад и се разбърква докато се получи като глазура. Охлажда се и смесваме с разбита сладкарска сметана, като се разбърква на крем.

Половината се намазва между двата блата, останалата част от крема се покрива тортата и с гърба на лъжицата се надига нагоре да се оформят вълни.

Поръсваме с шоколадови пръчици, от мандаринката се оформя цвете в средата на шоколадовата торта и оставяме в хладилника да стегне.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар