Супер вкусна шоколадова торта

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
249
5
26/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 202
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер се разбиват яйца със захар. Добавя се олио, прясно мляко, какао и накрая брашното с бакпулвера и кора от мандарина.

Сипва се кексовата смес в тава 24 см върху хартия за печене и печем блата за 30 минути.

Изважда се върху решетка да се охлади и срязваме на две части. В топло прясно мляко се сипва захарта, какаото и олио.

Разбърква се докато се разтопи захарта и с лъжица се сиропират двете части. Разбива се сметана с миксер до меки връхчета .

Отделно се загрява масло и прясно мляко, добавя се течен шоколад и се разбърква докато се получи като глазура. Охлажда се и смесваме с разбита сладкарска сметана, като се разбърква на крем.

Половината се намазва между двата блата, останалата част от крема се покрива тортата и с гърба на лъжицата се надига нагоре да се оформят вълни.

Поръсваме с шоколадови пръчици, от мандаринката се оформя цвете в средата на шоколадовата торта и оставяме в хладилника да стегне.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар