Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Суджук»Домашен суджук по рецепта на Бон Апети

Домашен суджук по рецепта на Бон Апети

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Домашен суджук по рецепта на Бон Апети
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Общо
180 мин.
Порции
10
"Вкусен домашен суджук - идеално мезе за червено вино!"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1. 2 кг плешка
  • телешко месо - 800 г плешка
  • сол - 40 г
  • копър - 1 ч.л. семе
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. сух
  • лук - 1/2 ч.л. сух
  • бахар - 1/2 ч.л.
  • свински черва - за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесваме всички подправки за суджук. Нарязваме месата на едри кубчета.

Поръсваме месото с подправките и разбъркваме добре, за да могат самите подправки да полепнат по всяко едно късче.

Оставяме така за около 2 часа. След това с машинка за кайма прекарваме месото.

Червата, който предварително сме измили и почистили, започваме да пълним с каймата.

Оформяме суджуци, които слагаме да съхнат на хладно и проветриво място – поне 3 седмици.

Вкусен домашен суджук - идеално мезе за червено вино!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: