ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържена скумрия с доматен сос

Пържена скумрия с доматен сос

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k7555
Пържена скумрия с доматен сос
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
19/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • бяло брашно
  • олио - за пържене
  • доматен сос
  • олио - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 ч.ч. консерва
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • чубрица
  • магданоз
  • чесън - 4 - 5 бр. скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се рибата, измива се добре и нарязваме на шайби. Поръсваме със сол, черен пипер. Хубаво е да престои с подправките поне час. Овалва се в бяло брашно, пържим в загрято олио и изваждаме в чиния.

В същия тиган се долива още малко олио и запържваме нарязан лук да омекне.

Доматите се нарязват на едро, пасират се на сос и сипваме в тигана.

Поръсва се със сол, черен пипер, чубрица и готвим, докато се сгъсти на умерен огън.

Малко преди да е готов доматеният сос, добавяме необелени скилидки чесън и оставяме да поври още 5 минути.

Сервираме порция пържена скумрия върху доматен сос и стрък магданоз.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: