Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Бъркан тутманик със сирене

Бъркан тутманик със сирене

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Бъркан тутманик със сирене
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Хич не ви трябва да можете да месите, това е бъркан тутманик и е много сполучлив"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • мая - 1/2 кубче
  • масло - 2 с.л.
  • сирене - 150 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си счукваме яйцата. В съд стопляме водата и към нея прибавяме маята и захарта, и добавяме към яйцата.

Натрошаваме сиренето и него прибавяме, заедно с разтопеното масло и солта. Накрая си прибавяме и брашното на части.

Получава се каша, която изсипваме в предварително намазания с масло съд. Поставяме тутманика във фурната и печем до готовност. Поднасяме за закуска.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: