Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Леопардов кекс с оризово брашно и вино

Леопардов кекс с оризово брашно и вино

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Леопардов кекс с оризово брашно и вино3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • домашно вино - 100 мл
  • олио - 5 с.л.
  • бяла захар - 1/2 в.ч.
  • стевия - 1 ч.л. на прах
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • лимонова кора - 1 бр.
  • брашно - 1/2 в.ч.
  • оризово брашно - 3/4 в.ч.
  • какао - 1 к.л. светло
  • какао - 1 ч.л. тъмно + 2 ч.л. вино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта и стевията. Добавя се олио, вино, кора от лимон. Разбърква се и накрая прибавяме двата вида брашно с бакпулвера.

Разбърква се отново, ако е по-гъсто, се долива още малко вино да се получи смес малко по-гъста от кексова смес. В две чашки се отделят по 3 с.л. от сместа. Едната се разбърква със светло какао, а втората с тъмно, като се прибавя и вино да се разреди.

Всяка смес с какао се сипва във фунийка от хартия за печене. Във форма 20 см върху хартия за печене се оформят петна със светло какао и очертаваме с тъмното.

Залива се отгоре с оризовата смес и печем в загрята фурна 190 градуса около 30 минути до суха клечка. Изваждаме кекса и обръщаме с шарката нагоре. Хартията се отлепва и нарязваме на парчета. Хапваме с кафе или чай. Вкусен, ефектен и леко диетичен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: