Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Крехки палачинки с оризово брашно

Крехки палачинки с оризово брашно

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1394842k256
Крехки палачинки с оризово брашно
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Безглутенови крехки палачинки за една вкусна закуска"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 1.5 ч.ч.
  • прясно мляко - 150 - 200 мл
  • яйца - 2 броя
  • ванилова захар - 1 пакетче (1 грама)
  • бакпулвер - на върха на ножа
  • масло - 1 бучка
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата в купа. Добавете към тях ваниловата захар, щипката сол и прясното мляко. Разбийте с телена бъркалка.

На части сипете оризовото брашно. Ако яйцата са по-големи, може да добавите още малко - необходимо е да се получи смес с консистенция на рядка бозичка.

Намазнете с малко масло дъното на тиган с незалепващо покритие.

С черпак гребнете от сместа и сипете в тигана. Изпържете палачинките и от двете страни.

Нареждайте ги една върху друга, за да останат мекички.

Поднесете ги с добавка по ваш избор.

Крехките палачинки с оризово брашно са много вкусни!

Ако имате оризово брашно, опитайте и другите ни сладки предложения с оризово брашно.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: