Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Плосък хляб»Различни питки с оризово брашно

Различни питки с оризово брашно

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Различни питки с оризово брашно1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • бадемово брашно - 1 ч.ч.
  • оризово брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 2 щ.
  • сол - 2 щ. хималайска
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • лук - 1/2 ч.л. на прах
  • сода - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - от авокадо за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбийте яйцата и добавете на тънки струи двата вида брашно, както и останалите продукти за питките. Бъркайте старателно, за да се получи гладко тесто.

То трябва да напомня това за палачинки. Ако ви се струва прекалено гъсто, коригирайте с още малко вода. В тиган загрейте масло от авокадо /или зехтин/, разлейте от тестото и изпържете питките.

На една страна се падат около 2-3 минути. Върху готовите питки можете да поставите различна плънка и да си направите сандвичи.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: