Леопардов кекс с оризово брашно и вино

18/01/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАНовак39051694
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо134
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • домашно вино - 100 мл
  • олио - 5 с.л.
  • бяла захар - 1/2 в.ч.
  • стевия - 1 ч.л. на прах
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • лимонова кора - 1 бр.
  • брашно - 1/2 в.ч.
  • оризово брашно - 3/4 в.ч.
  • какао - 1 к.л. светло
  • какао - 1 ч.л. тъмно + 2 ч.л. вино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта и стевията. Добавя се олио, вино, кора от лимон. Разбърква се и накрая прибавяме двата вида брашно с бакпулвера.

Разбърква се отново, ако е по-гъсто, се долива още малко вино да се получи смес малко по-гъста от кексова смес. В две чашки се отделят по 3 с.л. от сместа. Едната се разбърква със светло какао, а втората с тъмно, като се прибавя и вино да се разреди.

Всяка смес с какао се сипва във фунийка от хартия за печене. Във форма 20 см върху хартия за печене се оформят петна със светло какао и очертаваме с тъмното.

Залива се отгоре с оризовата смес и печем в загрята фурна 190 градуса около 30 минути до суха клечка. Изваждаме кекса и обръщаме с шарката нагоре. Хартията се отлепва и нарязваме на парчета. Хапваме с кафе или чай. Вкусен, ефектен и леко диетичен.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар