Кисело зеле с бял боб в гювеч

18/01/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132915721866
"Един гювеч, не е ли напълнен с кисело зеле и бобец, похабен е, от баба го знаем "
  • Приготвяне120 мин.
  • Готвене160 мин.
  • Общо280 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо915
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • боб - 500 г
  • червен пипер - 2 с.л.
  • червен пипер лют - 1/2 ч.л. по желание
  • кисело зеле - 1 бр. средна зелка
  • черен пипер
  • джоджен - 2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • свинска мас - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме боба и го накисваме в студена вода за няколко часа. След това изплакваме под течаща вода и поставяме в гювеча.

Наливаме 2.5 литра вода, затваряме с капака и поставяме във фурната и варим до готовност. През това време си нарязваме киселото зеле на ситно.

В тенджерка поставяме маста, изчакваме да се разтопи и след това прибавяме зелето. Разбъркваме като добавяме и двата червени пипера.

Добавяме всички подправки доливаме вода и зелев сок, така че да покрие зелето. Вадим гювеча премахваме готовия боб, а на негово място поставяме зелето.

Връщаме отново във фурната и печем. Преди да е готово самото ястие, вадим гювеча и смесваме боба със зелето.

Отново поставяме във фурната и държим за около 10 минути.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар