Пукани люти чушлета с мед

17/01/2019
Зорица
отЗорицаНовак69
"Хем пикантно, хем сладко - ето на това му се казва рецепта, пръстите да си оближеш "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо20 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 885
  • Преглеждания за месеца647
  • Преглеждания за седмицата125
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Люти чушки се измиват и подсушават. Дръжките им се оставят, за да могат да се обръщат по-лесно при изпичането. Чушките се измиват и подсушават. Дръжките им се оставят, за да могат да се обръщат по-лесно при изпичането.

Изпичат се от всички страни на скара, грил тиган или направо върху котлона на печката. Прехвърлят се в двойна найлонова торбичка и се завързват. Оставят се за 10 - 15 минути да се позадушат, за да се обелят по-лесно.

За марината за чушки в подходящ дълбок съд се налива сока от киселите краставички и меда и сместа се разбърква, докато меда се разтвори напълно. Опитва се на вкус и при необходимост може да се добави малко сол.

Морковът се обелва и нарязва на ситни кубчета като за таратор, прибавя се към маринатата. Скилидките чесън и магданоза се нарязват на ситно и също се добавят към маринатата. Накрая се добавя олиото и всичко се разбърква хубаво.

Лютите чушки се обелват от люспите, махат се дръжките им и връхчето на всяка чушка се разцепва с нож. Потапят се в маринатата с чесъна и магданоза.

Готовите мариновани чушки могат да се сервират веднага или да се приберат в бурканчета в хладилника и да се консумират до няколко седмици след приготвянето им (ако оцелеят толкова време, без да бъдат изядени).

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар