Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Руладини»Руладини от свинско бонфиле с плънка

Руладини от свинско бонфиле с плънка

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Руладини от свинско бонфиле с плънка
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • свинско бонфиле - 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • плънка
  • кисели краставички - 1 - 2 бр.
  • кашкавал - 60 г
  • шунка - 100 г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • розмарин - 2 стръка
  • бяло вино - 80 мл
  • вода - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже внимателно да се получи голямо, тънко парче и се поръсва със сол и черен пипер. Приготвя се плънката, като се нарязват продуктите на пръчици, а шунката на тънки парчета.

Върху свинското месо се нареждат три кръгчета шунка, върху тях по дължина нареждаме кисели краставички и кашкавал. Навива се на месно руло, което се закрепва с клечки за зъби и намазваме с зехтин отгоре.

Месото поставяме в тавичка за еднократна употреба. Сипва се вино, вода, клонки розмарин, пръчки нарязани моркови.

Покрива се с фолио и печем 25 минути в загрята фурна на 200 градуса. Сваля се фолиото, запичаме още 10 минути за апетитен златист цвят. Сервираме печеното месо нарязано на филии.

Бележка: Можете още в началото да разрежете приготвеното бонфиле на 2 парчета и да направите два броя руладини.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: