Предястие от патладжани с чесън

Емилия ЯнкуловаЕмилия ЯнкуловаНовак
09/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо927
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • зехтин - на вкус или олио
  • оцет - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филии, посолете ги и ги оставете да престоят около 1 час, за да се отцеди горчивия им сок.

Подсушете патладжаните, оваляйте ги в брашното и ги изпържете тиган с горещото олио.

Извадете готовите патладжани и в същото олио запържете ½ с.л. брашно.

Разредете с гореща вода и малко оцет и бъркайте, докато се получи средно гъста каша.

Подправете готовия сос със счукания чесън и сол и залейте с него патладжаните.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар