Начин на приготвяне
Измиваме и режем патладжаните на тънки филийки.
Осоляваме и оставяме горчивата черна вода да излезе от патладжана за 15 минути.
После измиваме и изчистваме патладжана добре.
В намазнен тиган пържим патладжаните за малко и от двете страни. След като се поохладят малко, ги разстиламе върху плота.
Намазваме отгоре с крема сирене, което е овкусено с малко сол и риган.
Завивам и ги на малки рула, отгоре прибавяме резенче кашкавал и резенче домат и набождаме с клечки за зъби, за да не се отварят антипастите.
Изпичаме бързо предястие с патладжан и крема сирене на предварително загрята фурна на 180 °C за 15 минути.
Това е лесно и вкусно предястие с патладжан, с което всички ще си оближат пръстите.