Класически милинки със сирене

АнабелАнабел
Ветеран
558
2k
1k
239
06/01/2019
"Дом, в който ухае на топли милинки със сирене, е щастлив дом "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 130
  • Преглеждания за месеца210
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Милинки

Начин на приготвяне

Маята се активира в купичка заедно със затопленото мляко и захарта. Оставя се на топло, за да шупне.

През това време се пресява брашното. Прибавя му се солта и се размесва. По средата на брашното се прави кладенче и в него се излива шупналата мая и затоплената вода. Замесва се меко и гладко тесто.

Оформя се на топка, покрива се с памучна кърпа и се оставя на топло да втаса, докато удвои обема си.

След това се разточва на набрашнена повърхност, намазва се със свинска мас, поръсва се натрошено сирене и се навива на руло. Оформеното руло се нарязва на еднакви по големина шайби с помощта на остър нож.

Шайбите се нареждат в намаслена тава и се оставят да втасат отново за около 15 минути.

След това се поставят във фурната и се пекат на 190 градуса, докато се зачервят отгоре.

Готовите милинки се намазват отгоре с мазнина, веднага след като се извадят от фурната.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар