Италиански ябълков пай

ДаринаДаринаНовак
23/03/2013
"Никога не хвърляйте стария хляб - от него може да приготвите страхотен италиански пай по тази рецепта "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 985
  • Преглеждания за месеца531
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Премахнете коричките на хляба, а меката му част нарежет ена по-едри кубчета. Залейте хляба с млякото и оставете да се накисне за 20 минути, за да може да се премеси.

Останалото мляко смесете със захарта. Чукнете 3-те яйца, настържете кората на един почистен лимон, остърганите половинки на разполовената по дължина ванилия.

Разбийте всичко и добавете шипка сол. Прибавете 1-2 с.л. брашното, за да се посгъсти сместа.

Нарежете ябълките на полумесеци. Намачкайте попилия млякото хляб и го притиснете с пръсти по дъното и стените на подмазнена форма - балтът трябва да е тежък и влажен, но по време на печенето ще се поизсуши.

Отгоре подредете нарязаните ябълки красиво в концентрични кръгове. Притиснете леко наредените ябълки отгоре и залейте с млечно-яйчената ароматна смес.

Сложете ябълковият пай да се изпече за около 1 час в умерено загрята фурна.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар