Ризото с пармезан

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
159
23/01/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо634
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме водата с кубчето бульон. Нарязваме чушката на малки парченца.

Запържваме ситно нарязания лук в маслото до златисто. Добавяме ориза и виното. Засилваме малко огъня, докато виното се изпари.

Сипваме 2 черпака от бульона и нарязаната чушка. Бъркаме с дървена лъжица. Варим, докато течността се изпари.

Добавяме още 2 черпака бульон и така, докато оризът поеме всичкия бульон. Посоляваме и слагаме черен пипер на вкус.

В края на варенето добавяме едро настъргания пармезан към ризотото.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар