Ризото с пармезан

23/01/2019
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо268
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме водата с кубчето бульон. Нарязваме чушката на малки парченца.

Запържваме ситно нарязания лук в маслото до златисто. Добавяме ориза и виното. Засилваме малко огъня, докато виното се изпари.

Сипваме 2 черпака от бульона и нарязаната чушка. Бъркаме с дървена лъжица. Варим, докато течността се изпари.

Добавяме още 2 черпака бульон и така, докато оризът поеме всичкия бульон. Посоляваме и слагаме черен пипер на вкус.

В края на варенето добавяме едро настъргания пармезан към ризотото.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар