Картофени кюфтета с карфиол

01/02/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо433
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се сварява в малко количество подсолена вода и 1 супена лъжица растително масло. Отцежда се много добре в сито и се накълцва на ситно.

Прибавят се сварените картофи, смачкани с вилица или настъргани на ренде, лукът, лукът нарязан на ситно или настърган, яйцето, брашното, сол, черен пипер и магданоз.

Сместа се омесва и от нея се оформят картофени кюфтета, които се овалват в галета и се пържат в маслена баня от силно сгорещено растително масло до златисто оцветяване.

Поднасят се млечен сос.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар