Тиквеник с прясно мляко и хрупкава коричка

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
29/12/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо300
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се рендосва на едро ренде. В тиган се загрява олио и запържваме тиквата да омекне. Снема се и добавяме захар, канела, орехи и всичко се разбърква.

Върху всяко кора се поръсва олио, отгоре втора кора и плънка от тиква. Двата листа се навиват на руло, което се усуква на охлюв в тава. Това се повтаря докато свършат корите.

Залива се със смес от прясно мляко и разбито яйце.

Поръсваме шепа кристална захар и печем тиквеника на 180 градуса до златиста и хрупкава коричка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар