Тиквеник с прясно мляко и хрупкава коричка

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
895
276
5
Тиквеник с прясно мляко и хрупкава коричка
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
29/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви40 мин.
Общо80 мин.
Порции10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се рендосва на едро ренде. В тиган се загрява олио и запържваме тиквата да омекне. Снема се и добавяме захар, канела, орехи и всичко се разбърква.

Върху всяко кора се поръсва олио, отгоре втора кора и плънка от тиква. Двата листа се навиват на руло, което се усуква на охлюв в тава. Това се повтаря докато свършат корите.

Залива се със смес от прясно мляко и разбито яйце.

Поръсваме шепа кристална захар и печем тиквеника на 180 градуса до златиста и хрупкава коричка.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: