Картофени кюфтета с кренвирш и чушки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
339
47
76
3
19/12/2018
Приготвяне90 мин.
Готвене90 мин.
Общо180 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо309
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг.
  • кренвирши - 2 бр.
  • червени чушки - 3 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр. (Белтъци за паниране)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги поставете в подходящ съд да се сварят (без да се белят предварително).

Докато са още топли - обелете картофите и ги намачкайте със сол на вкус и олио да получаване на приятно картофено пюре.

Запържете чушката, обелете и нарежете на дребно, кренвирша също нарежете ма дребни кубченца.

Започнете да оформяте картофени кюфтета, като по средата сложите плънката - малка част кренвирш и чушки и дооформите кюфтетата.

Изпържете ги в загрято олио, което да ги покрие поне половината от тяхната височина. Извадете върху кухненска хартия, за да се изцеди излишната мазнина.

Ако не ги желаете изпържени в олио, можете да ги изпечете за 180 градуса фурна за около 10-15 минути или до желан от вас загар. Ако изберете печени картофени кюфтета, също ще останете доволни!

Поднесете тези прекрасни кюфтета с изненада със свежа салата по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар