Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Свинска чорба с препечен хляб

Свинска чорба с препечен хляб

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • хляб - 4 филии, сух
  • свински уши - 300 г
  • сланина - 200 г кожа
  • картофи - 700 г
  • лук - 1 глава кромид
  • корени за супа - 1 връзка
  • мас - 75 г или масло
  • брашно - 2 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • майорана - на вкус, сушена или фино нарязана прясна
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • вода - 2.25 л вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свинските уши и кожата в тенджера, залейте ги с водата, добавете половината глава нарязан лук, дафиновия лист, черния пипер и солта и варете до полуомекване.

След около час добавете нарязаните корени за супа и варете до готовност.

Запържете брашното в маста, прибавете ситно нарязания лук и майораната и разредете с прецедения бульон.

Във врящата супа изсипете нарязаните на кубчета картофи и нарязаното на ивици месо.

В чинии разпределете препечените филии хляб, залейте с готовата супа със свински уши и поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: