ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Червеноперка на фурна по баски

Червеноперка на фурна по баски

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k469
Червеноперка на фурна по баски
07/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Добавете и малко вино към тази великолепна рецепта - ще получите перфектното рибено ястие"

Необходими Продукти

  • червеноперка - 1. 5 кг
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се нагрява силно. Рибата се почиства добре и се разделя на две (отстранява се централната кост), посолява се и се слага в намаслена тавичка.

Пече се 10–15 минути, докато стане готова, но не се изважда от фурната.

Чесновите скилидки се нарязват и заедно с индийското орехче се запържват до златисто и се сипват върху рибата.

В тигана се добавя оцетът, леко се нагрява и с него се полива рибата червеноперка. Сервира се гореща.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: