Агнешко задушено по баски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Агнешко задушено по баски1 / 2
06/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6-7
"С агнешкото не бива да се бърза - то иска любов, тих огън и време, за да стане префектно"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - плешка 1500 гр.
  • чесън - 6 скилидки
  • розмарин - клонче
  • бяло вино - сухо 1/ 2 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава, накълцана на ситно
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • червени чушки - 4 бр. нарязани на лентички
  • домати - 1 бр. почистен от семките и нарязан на кубчета
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • бульон - пилешки 1/ 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете месото, 3 скилидки чесън, розмарина и бялото вино в купа. Оставете месото, нарязано на малки парчета, да се маринова за около 2-3 часа. Отцедете месото и го подсушете с кухненска хартия.

Сгорещете зехтина в дълбок тиган с капак. Запържете месото до златисто. Добавете лука, останалия чесън, сол и пипер на вкус и задушете, бъркайки с дървена лъжица, до омекване на лука, за около 5 минути.

Добавете червения пипер, печените чушки, домата, магданоза, червеното вино и дафиновия лист. Оставете ястието да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри докато започне да се сгъстява, за около 10-15 минути.

Добавете бульона, сложете капак и оставете на слаб огън за около 2 часа, до омекване на месото.

Сервирайте с варен ориз или картофено пюре.

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: