Начин на приготвяне
Месото се залива с вода. Лукът се нарязва и се добавя към него заедно с дафиновия лист, зрънцата пипер, плодчетата хвойна и сол – 1 ч.л. варят се 60 минути.
Фурната се загрява до 200 градуса. Зелето се нарязва на 8, бланшира се в подсолена вода, обмазва се с масло и се слага в тиган. Картофите се нарязват на четвъртинки и се добавят към зелето.
Месото се изважда. 250 мл бульон се влива към зеленчуците. По кожата се правят нарези и месото се шпикова и пипер и карамфил.
Слага се във фурната – на скара. Под нея се слага съд за оттичане на мазнината и месото се пече 60 минути.
След 40 минути се намазва с бира. Сервира се с приготвеното зеле с картофи.