Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кебап»Свинско месо с вкусен сос и варен ориз

Свинско месо с вкусен сос и варен ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148572563218
Свинско месо с вкусен сос и варен ориз
Снимка: Илияна Димова
3 / 5
14/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Няма да му казваме кебап, но ще подчертаем, че свинското е крехко, а сосът направо неустоим"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г без кост
  • лук - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • олио - 1/2 к.ч.
  • червено вино - 1/2 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • сминдух - 1 щипка
  • ориз - 1 к.ч.
  • масло - за ориза
  • сол - за ориза
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото измиваме и нарязваме на хапки (като за шишчета). Лука почистваме, измиваме и настъргваме на ренде. В олио (1/2 к.ч.) слагаме хапките месо и запържваме хубаво. Към ароматното пържено месо прибавяме настъргания лук.

Разбъркваме няколко пъти и ръсваме черен пипер на вкус, червен пипер (1-2 ч.л.) и щипка сминдух.

Наливаме топла вода (приблизително 5-6 ч.ч.), слагаме дафинов лист и варим, докато месото се свари хубаво. Когато е увряло, прибавяме доматено пюре (1 с.л.) и сол на вкус.

В купичка разреждаме брашното (2-3 с.л.) с вода, трябва да получим кашичка с гъстота на боза и внимателно сипваме в ястието, като разбъркваме непрекъснато до предпочитаната гъстота. Наливаме и червено вино (1/2 к.ч.) и варим без капак, още няколко минути.

Сервираме кебапа с гарнитура от сварен ориз, който приготвяне, като в кипяща подсолена вода сипваме измит в няколко води ориз и когато се свари, отцеждаме от водата и смесваме с краве масло на вкус.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ако добавите 5-6 чаени чаши вода ще се получи супа ?
31.10.2023 14:07
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
Изглежда ще е много вкусно
31.01.2020 10:00