Ризото с микс от морски дарове

18/02/2019
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо190
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите и стридите се задушават в тенджера с 2 супени лъжици мазнина, на силен огън, докато се отворят. Отстраняват се някои от раковините, другите се запазват.

Калмарите се нарязват на парчета, скаридите - на половинки, лукът и чесънът – на ситно.

Загрява се една супена лъжица олио и половината лук и чесън се изпържват до златисто. Добавят се калмарите и скаридите и се задушават, докато останат на мазнина.

В останалото олио се запържва остатъкът от лука и чесъна, добавя се оризът и разбърква с дървена лъжица, докато поеме мазнината. Полива се с половината вино и се посолява на вкус.

Щом оризът го поеме, се долива останалото. След като се изпари се добавя и бульонът – лъжица по лъжица, като се изчаква да се изпари, преди да се добави следващата.

Полива се с прецедения бульон, в който са се задушавали мекотелите, и се вари още 10 минути (докато оризът започне да се отделя на зрънца).

Сваля се от котлона, разбърква се с маслото, сиренето, мекотелите и нарязания магданоз и ризотото се сервира. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар