Ризото с микс от морски дарове

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
184
18/02/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо736
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ризото

Начин на приготвяне

Мидите и стридите се задушават в тенджера с 2 супени лъжици мазнина, на силен огън, докато се отворят. Отстраняват се някои от раковините, другите се запазват.

Калмарите се нарязват на парчета, скаридите - на половинки, лукът и чесънът – на ситно.

Загрява се една супена лъжица олио и половината лук и чесън се изпържват до златисто. Добавят се калмарите и скаридите и се задушават, докато останат на мазнина.

В останалото олио се запържва остатъкът от лука и чесъна, добавя се оризът и разбърква с дървена лъжица, докато поеме мазнината. Полива се с половината вино и се посолява на вкус.

Щом оризът го поеме, се долива останалото. След като се изпари се добавя и бульонът – лъжица по лъжица, като се изчаква да се изпари, преди да се добави следващата.

Полива се с прецедения бульон, в който са се задушавали мекотелите, и се вари още 10 минути (докато оризът започне да се отделя на зрънца).

Сваля се от котлона, разбърква се с маслото, сиренето, мекотелите и нарязания магданоз и ризотото се сервира.

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар