Ezine.bg»Рецепти»Риба»Рибни кюфтета»Кюфтета с морски дарове

Кюфтета с морски дарове

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Кюфтета с морски дарове1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ако някога сте се чудили кои са най-вкусните кюфтенца - ето ги. Тези са"

Необходими продукти

  • скариди - 200 г сварени и обелени
  • прясно мляко - 100 мл
  • месо от раци - 200 г прясно
  • яйца - 2 бр. (големи)
  • хляб - 2 филии сух (общо около 120 г)
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • горчица - 2 ч.л. дижонска
  • бадеми - 60 г смлени
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • майонеза - 1 с.л.
  • магданоз - 1 шепа пресен
  • за панировка
  • галета - 150 г
  • брашно - 40 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филийките хляб в млякото за 5 минути. Раздробете месото от раците, сложете го в купа и прибавете към него нарязаните скариди. Отделете белтъците от жълтъците.

Добавете горчицата, соса уорчестър, жълтъците, кайенския пипер, бадемите и майонезата към нарязаните морски дарове. Измийте и нарежете 1 с.л. магданоз и го прибавете към сместа.

Отцедете хляба, добавете и него и разбъркайте до получаването на хубава смес, която не бива да е рядка. Ако сместа е твърде влажна най-добре добавете малко галета.

За приготвянето на панировката сложете брашното в една чиния, галетата в друга, а белтъците смесете с 1 с.л. вода и разбъркайте. Оформете 8 кюфтета от сместа, оваляйте ги в брашното, топнете в белтъците и накрая в галетата.

Сгорещете мазнина в тиган и изпържете кюфтенцата докато станат хрупкави и златисти. Сервирайте по 2 в порция, като гарнитурата може да бъде лимон, зелена салата, сос тартар или каквото ви харесва.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: