Начин на приготвяне
Накиснете филийките хляб в млякото за 5 минути. Раздробете месото от раците, сложете го в купа и прибавете към него нарязаните скариди. Отделете белтъците от жълтъците.
Добавете горчицата, соса уорчестър, жълтъците, кайенския пипер, бадемите и майонезата към нарязаните морски дарове. Измийте и нарежете 1 с.л. магданоз и го прибавете към сместа.
Отцедете хляба, добавете и него и разбъркайте до получаването на хубава смес, която не бива да е рядка. Ако сместа е твърде влажна най-добре добавете малко галета.
За приготвянето на панировката сложете брашното в една чиния, галетата в друга, а белтъците смесете с 1 с.л. вода и разбъркайте. Оформете 8 кюфтета от сместа, оваляйте ги в брашното, топнете в белтъците и накрая в галетата.
Сгорещете мазнина в тиган и изпържете кюфтенцата докато станат хрупкави и златисти. Сервирайте по 2 в порция, като гарнитурата може да бъде лимон, зелена салата, сос тартар или каквото ви харесва.