Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Кисело зеле с мащерка по горски

Кисело зеле с мащерка по горски

Кисело зеле с мащерка по горски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1 малка глава
  • салам - 200 г сух шпек или наденица
  • картофи - 5 бр., сварени
  • лук - 1 глава кромид
  • мащерка - 1 щипка
  • бульон - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в бульона нарязаното кисело зеле, подправено с мащерката.

Когато е готово, го разбъркайте с отделно сварените картофи.

Задушете ситно нарязаните лук и салам (наденица) в горещото олио.

В порциите разпределете зелето с картофите и поръсете със задушените лук и салам.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: