Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Крем за торта»Яйчен крем за бисквитена торта

Яйчен крем за бисквитена торта

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Яйчен крем за бисквитена торта
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"За хубавата бисквитена торта най-важен е яйчният крем, ето ви изпитана рецепта за него"

Необходими продукти

  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 1 бр
  • прясно мляко - 1 л
  • масло - 1/2 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме прясното мляко да се вари. В съд смесваме брашното с разбитите яйца, захарта и ванилията.

Към тях добавяме малко от млякото за да получим кашичка.

Получава се смес, която добавяме към прясно мляко, което току-що е завряло. Бъркаме непрекъснато за да не се получат бучки, а трябва да получим гладък крем.

Най-накрая прибавяме и маслото и премахваме от котлона. Нашият яйчен крем е готов за приготвяне на бисквитена торта. Може да се разлее в чашки и да се поднесе като десерт.

Опитайте този Яйчен крем за бисквитена торта - става много бързо!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пробвах я и стана страхотно. Дъщеря ми чакаше с лъжичката да обере тенжерката. Благодаря
05.10.2024 18:33