Крокети с гъби

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447822256
05/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените гъби се нарязват и се сваряват в ½ чаена чаша посолена вода и щипка ким.

Отцеждат се и се смилат или се нарязват на много ситно.

Прибавят се към гъст сос бешамел, приготвен от маслото, брашното, млякото, щипка сол и застроен с разбития жълтък от яйцето.

Добавят се ситно нарязан магданоз и черен пипер и сместа се разбърква добре.

Сгрява се растителното масло (маслена баня).

С намаслена лъжица се гребва от гъбеното тесто, овалва се в галета и се пуска да се пържи в загрятата мазнина до златисто оцветяване.

Непосредствено след изваждането им крокетите се наръсват с настърган кашкавал.

Поднасят се със салата от домати и пиперки и гарнитура от картофено или спаначено пюре.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: