Начин на приготвяне
Почистените гъби се нарязват и се сваряват в ½ чаена чаша посолена вода и щипка ким.
Отцеждат се и се смилат или се нарязват на много ситно.
Прибавят се към гъст сос бешамел, приготвен от маслото, брашното, млякото, щипка сол и застроен с разбития жълтък от яйцето.
Добавят се ситно нарязан магданоз и черен пипер и сместа се разбърква добре.
Сгрява се растителното масло (маслена баня).
С намаслена лъжица се гребва от гъбеното тесто, овалва се в галета и се пуска да се пържи в загрятата мазнина до златисто оцветяване.
Непосредствено след изваждането им крокетите се наръсват с настърган кашкавал.
Поднасят се със салата от домати и пиперки и гарнитура от картофено или спаначено пюре.