Крокети с гъби

Крокети с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • гъби - 800 г пресни
  • масло - 60 г
  • брашно - непълна ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 50 - 60 г
  • черен пипер
  • ким
  • магданоз
  • галета
  • сол
  • растително масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените гъби се нарязват и се сваряват в ½ чаена чаша посолена вода и щипка ким.

Отцеждат се и се смилат или се нарязват на много ситно.

Прибавят се към гъст сос бешамел, приготвен от маслото, брашното, млякото, щипка сол и застроен с разбития жълтък от яйцето.

Добавят се ситно нарязан магданоз и черен пипер и сместа се разбърква добре.

Сгрява се растителното масло (маслена баня).

С намаслена лъжица се гребва от гъбеното тесто, овалва се в галета и се пуска да се пържи в загрятата мазнина до златисто оцветяване.

Непосредствено след изваждането им крокетите се наръсват с настърган кашкавал.

Поднасят се със салата от домати и пиперки и гарнитура от картофено или спаначено пюре.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: