Парена сланина в буркани

09/12/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132915721856
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 242
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • сланина - 2 кг
  • вода - 1 л
  • сол - 1/2 кг едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На котлона поставяме тенджера с вода и към нея добавяме едрата сол.

Изчакваме така, докато самата вода заври.

През това време почистваме сланината и я нарязваме на парчета по желание.

Вече е завряла водата и поставяме всяко едно парче сланина първо от страната на кожата .

Държим около 2-3 минути, след което обръщаме от другата страна.

Готовите парчета поставяме веднага в бурканите .

Когато сме си приготвили всичката сланина, оставяме на страна саламурата да изстине.

Когато е вече изстинала, прецеждаме и пълним самите буркани със саламурата.

Готовата Парена сланина в буркани трябва да престои най-много една седмица и е готова за консумация. Подходящо мезе е за различни напитки през зимата.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар